Mencia Sandrode is een officiële Anglia-school!

Misschien ben jij iemand die de teksten van Engelstalige liedjes uit het hoofd kan meezingen of rappen? Of ben je veel met Engels bezig via Internet door naar websites te surfen of in het Engels te chatten? Misschien heb je wel familie in een Engels sprekend land, waar je weleens op bezoek bent geweest?

Ben jij iemand, die ook een bijzondere belangstelling voor Engels heeft en straks misschien ook wat meer met deze taal wilt doen, dan hebben we goed nieuws voor je! Sinds september 2009 is onze school lid van het Anglia Netwerk Nederland.
Het Anglia Project geeft leerlingen wereldwijd de gelegenheid om een internationaal erkend certificaat voor Engels te behalen.

Op Mencia Sandrode gaan we vanaf volgend jaar alle leerlingen de kans geven om zo'n gaaf Engels certificaat te behalen. Gewoon bij ons op school! Je kunt je in eigen tempo voorbereiden op het Anglia examen door middel van oefentoetsen via internet of gewoon tijdens de les bij de docent Engels. Het examen dat je maakt wordt opgestuurd naar en nagekeken door het Chichester College in Engeland. Afhankelijk van de resultaten krijg je "distinction" (85% of meer goed), "credit" (70% of meer goed) of "pass" (50% of meer goed) op het certificaat. De kans dat je "referred" (minder dan 50%, dus afgewezen) krijgt, is bij een goede voorbereiding erg klein.

En wat gaat dat allemaal kosten?

In de brugklas kun je al vanaf 20 euro meedoen aan een examen. De kosten van deelname zijn met opzet laag om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te doen.

 Europa komt terug bij allerlei vakken,


Op veel verschillende manieren,


Maar ook kijken we verder dan alleen Europa: Gambia.