De Brugklas

Welke brugklassen zijn er op Sandrode?
We hebben op school 3 verschillende soorten brugklassen die allemaal één jaar duren.
Om te beginnen hebben we de mavo brugklas. Aan het einde van de mavo brugklas ga je meestal verder in de tweede klas van de mavo. Het komt trouwens ook wel eens voor dat je verder gaat in de tweede klas van de havo
Daarnaast hebben we de mavo/havo brugklas. We noemen die ook weleens de M/H klas. Aan het einde van de M/H klas ga je verder in de tweede klas van de mavo of van de havo. Welke klas het wordt is afhankelijk van de cijfers die je hebt gehaald en wat de leraren je adviseren. Het is ook nog zo dat we je in de M/H klas vanaf het 2e rapport twee cijfers geven op je rapport: een op mavo-niveau en een op havo-niveau. Heel af en toe komt het voor dat iemand vanuit de M/H klas naar atheneum 2 gaat.
En als laatste hebben we de havo/vwo brugklas, die we ook weleens de H/V klas noemen. Na deze brugklas ga je dus over naar de tweede klas van de havo of van het atheneum.
Het is afhankelijk van het advies dat je van de basisschool krijgt in welke klas je geplaatst wordt. Ook je Cito-score speelt daarbij een rol. We gaan in ieder geval altijd uitvoerig op de basisschool praten over de mogelijkheden die er voor jou bij ons op school zijn.

Het is even wennen,


Maar na een paar dag ben je zo gewend,


En je leert zoveel!


Sinterklaas komt ook langs,