Internationalisering:

Als leerling uit groep 8 ben je eigenlijk al een beetje wereldburger. Misschien speel je wel computerspelletjes met kinderen aan de andere kant van de aardbol. Je beste vriendin heb je via Hyves leren kennen en woont in België. Met dat vakantievriendje of vriendinnetje uit Italië zit je nog steeds eens in de week te MSN-en. Als je straks gaat studeren of een baan hebt wordt dat alleen maar meer. Studenten zwerven uit over de hele wereld. Er is bijna geen bedrijf te vinden dat alleen maar in Nederland werkt. En als je je zorgen maakt over het milieu of ons klimaat zul je dat toch echt met alle landen samen moeten oplossen.

Mencia wil je uitstekend voorbereiden op deze internationale wereld. Daarom heeft de school besloten internationalisering in alle afdelingen te laten terugkomen. Al in de introductie van de brugklas ga je je verdiepen in andere landen, om daarna een sportieve strijd uit te vechten. In de lessen geschiedenis en aardrijkskunde is extra aandacht voor Europa en de wereld en ook in de outbreak week doen we iets op het gebied van internationalisering.

Om vooruit te kunnen in deze wereld is het verschrikkelijk belangrijk dat je goed in je talen bent. Natuurlijk leer je op het Mencia je talen uitstekend, maar we willen iets meer aanbieden. We willen in de brugklas kijken of je op kunt voor een Cambridge examen. Tegen het einde van het jaar krijg je dan een advies of het verstandig is om door te gaan. Als je wil kun je dan vanaf klas 2 een extra uur Engels krijgen om je voor te bereiden op dat examen. Daar zijn wel extra kosten aan verbonden. In de bovenbouw bieden we je ook de gelegenheid om een extra examen voor Duits (een Goethe Zertifikat) of Frans (van DELF-Scolaire) te maken. Zo stap je beter voorbereid de wereld in.

Sinds 2008 is Mencia lid van het Elos-netwerk. Dat betekent Europa als leeromgeving voor scholen. Samen met 23 andere scholen in Nederland zoeken we naar de beste methodes om die internationale wereld bij jou te brengen. En voldoe je aan alle eisen die dit netwerk stelt? Dan krijg je bij je examen een mooi Europa certificaat extra.